Härlig höstdag

Vilken pangdag vi har haft. Vi har varit ute på större delen av dagen i det härliga och friska vädret.
Vi började dagen med en liten morgonprommis, åkte sedan och tränade agility med K & B inför det kommande KM:et. Efter det begav jag och Morgan oss ut i skogen tillsammans med mamma, vi traskade upp till Bolletoppen där det blåste en hel del. Vi stannade en stund för att njuta av utsikten och Morgan fick leta sin mat i gräset. På vägen ner fick Morgan leta korv som jag hade satt i träd och lagt i mossa och sådär. Morgan blir så lycklig när han får jobba med lill-nosen, det är det allra bästa han vet ♥
När vi kom ner från toppen så for vi till hästarna, vi lämnade av en kasse med äpplen och dom fick några på en gång. Väldigt uppskattat, förutom av Hilda då.. hehe. Hon spottade ut sitt äpple och åt bara halva, tokan :P

Nu är jag en seg matte, lite halvtrött sådär. Morgan ligger och vilar men jag tror nog att det är full fart på honom igen när han har vilat klart. Frågan är om jag har hunnit ladda om tills dess..? ;P



Högbo Bruk

Då är det färdigtävlat för i år, iaf på officiella tävlingar. Vi hann med en tvådagars i Bollnäs, en (lååååång) dag i Hudik och så dagens tävling i Högbo Bruk. Nu återstår bara KM. Nästa säsong ska vi se till att börja tävla tidigare på säsongen och jag har redan börjat kika lite grann på tävlingar som kan vara intressanta :)

Var inte säker på om jag skulle åka på dagens tävling. Min träningskompis fick magsjuka igår och kunde inte åka och jag hade ont i njuren... Men vid halv tolv igår kväll så bestämade jag mej för att åka ändå och det är jag glad för.

Så här gick det idag:

Agility1: Det var en rolig bana, Morgan var lite småbusig men det gjorde ju bara att han hade speed. Jag är supernöjd med loppet fast det blev en disk. Disken kom när Morgan sprang på sidan av ett hinder och på vägen tillbaka till mej så hoppade han det hindret från fel håll, men det var ju bara att köra vidare. Sen så flummade jag till det riktigt när jag sa "upp" till gungan istf "gung" vilket gjorde att Morgan flög upp i full fart i tron om att det var balansen. Oooops, men det gick bra. Jag är nöjd med allting annars, och slalomen fick jag beröm för av mina klubbkamrater så det var kul!

Hopp1: Rymmare efter hinder nummer ett, nytt rekord... Lite besviken blev jag då eftersom jag kände att det var en jätterolig och snabb bana som vi alldeles säkert hade fixat annars. Men Morgan hade ju spanat in ett ekipage som var på uppvärmningen, det tjoades så man nästan trodde att dom var inne på tävlingsbanan. Redan innan vi gick in på banan så spanade han ditåt och när vi kom in på banan så satt han och tittade ditåt men sen när han sökte kontakt med mej så körde vi eftersom jag då trodde att han hade släppt dom. Tji fick jag... Så disk igen alltså, MEN, när jag gick för att få tillbaka Morgan så blev jag mäkta stolt när han kom och sprang mot mej i full fart och han var så lycklig så. Det har ju inte hänt förr, då har man fått hjälp med att fånga in honom. Han kom liksom självmant, trodde ju att jag skulle få hålla på länge med att få in honom :)

Jag har, som jag nämnt tidigare, lärt mej att plocka ut sådant som är bra på tävlingar. Skit i rymmare och diskningar, man kan ändå ha jättebra lopp. Det finns alltid något man kan vara nöjd med. Skulle jag ha grävt ner mej efter diskar här och rymmare där så skulle jag nog ha fått lagt ner för länge sedan. Och plötsligt händer det ju, som förra helgen då vi slog till med en skräll och vann...

Det jag har lärt mej idag är att "jag kan själv". Jag var utan min träningskompis på banvandringen och hade ingen att bolla idéer med eftersom mina klubbkamrater som var på plats inte tävlade i samma klass... Men vad tusan, det gick ju!! Och så har jag kommit ifrån det där med att vara äckligt nervös, det var bara på årets första tävling det var så...


Oj, långt inlägg... Orka läsa...? :P


Och vinnaren är...


Jag och Morgan vann gårdagens agilityklass1 i small på Hagmyren i Hudik.
Man har ju en riktig pärla till hund, min lilla Morgan ♥

I och med att vi nollade loppet så fick vi även en pinne.
Helt galet!!! Jag förstår fortfarande inte. Det är stort!


En symbolisk pinne


Prisutdelning

Förutom att vi vann klassen och fick fin rosett och pinne så vann vi ett presentkort. Presentkortet är på en försäkring och räknat på Morgan är det värt drygt 1100:- Inte illa!!!


"Trampa"

Det är superkul att trixa lite emellanåt, nåt litet blir det ju iofs nästan varje dag... Så fort Morgan hör att man tar fram klickern så kommer han tassandes och ser förväntansfull ut. Härliga hund!
Har börjat lite smått med att han ska lära sej att krypa... Får se hur det kommer att gå... Än har han inte hajat det, men det kanske kommer.

Morgan tok-gillar när han ska få trampa på saker, han blir så lycklig. Undrar varför just det är så skoj..? :) Han kan trampa på allt från ett stort plastlock till ett litet mynt och han kan det även på håll, föremålet behöver alltså inte ligga mitt framför honom.

På bilden trampar Morgan med ena tassen på en lapp, men den syns knappt... Eftersom vi inte använder det i agilityn så räcker det med en tass, men det är inte omöjligt att vi utveckar det och att han istället ska använda båda tassarna... Får se =)



Tält

Idag hämtade jag ut mitt & K:s tävlingstält. Snabb leverans, beställde i onsdags :)
Vi har ju insett att man behöver ett litet krypin när man far iväg, det blir skönt att slippa "hyra" in sej hos andra som vi gjort tidigare... Nu kommer ju inte vi att åka land och rike runt för att tävla som många andra gör och därmed så blir ju det ju inte supermånga tävlingar heller, men som sagt; man behöver någonstans att stoppa undan både sej själv och hunden när man själv inte tävlar.


Så här set tältet ut, det här är förresten tältet vi höll till i på Bollnäs-tävlingen.
Inte så stort, men det räcker gott och väl. Och bra pris var
det också, därav dess popularitet kanske... Har nämligen sett att många
tävlande har dom här tälten.
(Jag vet, skitdålig bild, klippte ur den från en annan bild, och dessutom
står det en stol i vägen också... :P)


Mer agility...

Segt med uppdateringar nu igen... Men det blir en hel del agility för mej och Morgan nu då tävlingen närmar sej... :S Och då blir det ju att man skriver om det också... Inte alla som tycker det är skoj att läsa om det kanske, men men.. :P Eller så mycket kanske jag inte har skrivit om det heller...? Jaja, skitsamma...

Tränade i söndags (då han var jätteduktig tills det kom fram en spännande ponny ur skogen och Morgan stack dit och lekte Allan Ballan), igår och ska iväg imorn också. Har kört en del slalom, kluriga svängar samt framåtsändande på raksträcka.

Igår byggde jag och K en del av en klass3 bana för att utmana oss själva med svåra svängar och kluringar där hinder som hunden vill suga sej fram och hoppa inte ska hoppas och sådär, svårt att förklara... Och det är svårt när man har en snabb hund som ibland bara vill hoppa allt han ser kan jag säga :) Men vad tusan, det gick jäkligt bra!! Jag gjorde också ett blindbyte för första gången men det var då Morgan kom ur en tunnel så det funkade bra, vet inte om varken jag eller Morgan skulle klara det i t.ex en hinderkombination, alltså med enbart hopphinder, ännu... :P Det känns som att vi skulle "tappa bort" varandra, kanske mest att jag tappar bort mej själv och vart jag har Morgan iofs... Och i den tävlingsklass vi befinner oss i nu så behöver vi förresten inga blindbyten heller, vi klarar oss kanon med bakombyten :)


RSS 2.0