Rolig prommis

Efter att ha varit sjuk i några dagar så har jag äntligen idag kunnat ta en långis med Morgan. Dom dagar jag var sjuk så fick Morgan gå kortisar med mej och sen fick husse ta långisarna. Men det känns ändå som att man får dåligt samvete då man inte har aktiverat sin hund som man är van att göra... Morgan som liksom bara sprudlar av energi och behöver få utlopp för den. Man skulle kanske ibland "träna" på att ha dagar då man inte gör så mycket med sin hund... Tänk om både jag och husse skulle bli sjuk samtidigt. Då skulle Morgan antagligen klättra på väggarna eftersom han är van att hållas igång, både motion- och tankemässigt, varje dag. Men jag tycker ju att det är så roligt att göra saker med min hund att det är svårt att t.ex bara ta små prommisar och sedan bara hänga inne och göra nada...

Jaja.

Det var riktigt skönt att få komma ut på en längre runda idag. Jag tog med klicker och korv eftersom jag ville köra lite roliga saker efter vägen :)
Det blev lite "gå runt"-övningar runt träd och stolpar, lite hoppa upp på stenar och hoppa upp på bänkar... Morgan tyckte det var jätteroligt. Han var jättetaggad och om det gick ett tag då Morgan inte fick en uppgift så kikade han på mej och undrade liksom "kommer det snart?"
Söta lilla hjärtat! ♥


Gå runt ett träd. Morgan kan gå åt båda hållen


Avslutar med en bild där Morgan precis har rullat sej i överblommade
maskrosor =) Söt va?!


Träningsplan

Jag och Morgan fick "vår" träningsplan härom veckan. Perfekt att alltid få en sådan uppklippt.
Okej... Den är till för andra också som kanske vill spela fotboll eller något annat... Men det är väl mest jag och Morgan som använder den tror jag :)

Igår stog lite lydnad på schemat; ställande, läggande och inkallning.
Det var länge sedan vi tränade ställande och läggande, innan igår, så jag hade inga höga förväntningar. Det visade sej att takterna satt i Morgan, det gick ju bra och han tyckte att det var roligt!!



Inkallning ↑ Fullt ös!!

Läggande under gång ↑
Typiskt matte att försöka fota allting... Men annars skulle det bli en
tråkig och bildlös blogg ju :P


Premiär-rymmare

Igår bar det iväg upp till klubben igen tillsammans med Karin och Tim.
Vi körde några roliga luringar; balans och tunnel vid varandra och så skulle vi välja att köra det som vi visste att våra hundar inte skulle ta. T.ex: Morgan skulle helst välja tunnel, alltså körde jag på att han skulle upp på balansen. Suuuupernyttig och rolig övning. Fler luringar blir det. Sånt glömmer man bort lite

granna...

Sen så körde vi slalomingångar. Gick ju inte så bra för mej och Morgan... Hehe, Morgan tog hindret och sen stack han upp till skogskanten... Haha. Jaja, efter det tog vi slalom utan hinder före, och då gick det bättre.

Provade också på kort slalom  (4 pinnar) då jag gick på Morgans vänstra sida. Gick jättebra eftersom jag skickade in honom först och när han nästan var ur slalomen så kom jag upp vid hans vänstra sida. Det där ska vi träna mycket mer på.

Totalt blev det två rymmare för Morgan igår. Årets första... Men ändå helt okej, det var inga "stora" rymmare. Det är väl bara dom som brukar träna med oss eller har sett oss som förstår den där beskrivningen...  ;P Jaja.

Roligt hade vi och vi avslutade med lite fika. Gött!

På bilden har vi två killar som är halvblöta och förväntansfulla innan träning! Kolla in Morgan, han ser ut som en riktig pajas... Blöt och platt på nosen :P Och så har vi Tim, killen som alltid blir bra på bild ;)

 


Dagar


I torsdags var vi i Rengsjö. Fick bara såna här bilder typ, det här är Milton. Och inte fick jag en enda bild på valpen. Eller fick och fick, jag glömde faktiskt att fota...





I lördags var vi hos K, D, Tim och Nero. Hundarna blev så trötta på kvällen. Nero somnade på den där gula leksaken ↑. Ser skönt ut... Eller...? Hehe, söt!






På söndag morgon vräkte regnet ner. Huu. Mitt på dagen åkte jag och Morgan upp och tränade agility med K & B. Vi körde en klass 2-bana, och ja, vad ska man säga... Vi har aldrig någonsin skrattat så mycket under en träning!!! Men jag måste ju tillägga att det gick bra!! :)





Morgan premiärdoppade tassarna, magen och halva huvudet imorse. Härligt!!!





I skuggan uppe vid stallet. Dagar som denna är alldeles för varma, om Morgan får bestämma. Då är det skönt att ligga i skuggan och softa. Längre prommisar får man då ta på morgonen och kvällen, och bara kortisar under dagen.


Morgonstund

Efter att husse har åkt till jobbet på morgonen brukar Morgan ofta lägga sej på soffan för att sova vidare där. Är det så att jag sedan kliver upp före Morgan så hittar man honom sovandes där solen ligger på i soffan. Myspys!
Sedan när Morgan vaknar sätter han sej gärna och kikar ut genom vardagsrumsfönstret en stund ♥


Mycket spännande som händer utanför på morgonen tro...? Han ser väl
bara hustak och möjligtvis en och annan fågel... ;) Sötast!! ♥


Götta

Sist vi köpte påfyllning till Morgans godisburk så blev det lite överfullt... Men vad gör det, det går ju iallafall åt ;)


Bästa dagen

Ja, onsdags eftermiddagen var verkligen kanon. Den var helt enkelt bäst!!
Jag och Karin tog med oss hundarna och åkte ut i skogen för att lägga viltspår. Medans spåret låg till sej så åkte vi och tränade agility.

När vi kom upp till klubben byggde jag och Karin upp en dubbelbox och körde olika varianter. Klurigt, roligt och så hilma lärorikt att träna med Karin som vågar säga till om man gör nåt knas och kommer med en massa tips och tankeställare. Det uppskattas!  ♥

När vi tränat klart åkte vi för att ta spåren. Morgan var först ut och han gick sitt allra bästa spår hittills. Han gick så himla lugnt och fint och han klarade en återgång. Måste ju bara få skryta med att Morgan aldrig tidigare varit med om en återgång i ett spår. Så snacka om stolt matte. Jag bara smilade resten av dagen och kvällen, en riktig mallgroda var jag!! :P Eller det är jag förresten fortfarande... ;)

Efter att Morgan gått sitt spår var det Tims tur. Vad ska man säga, Timpa-mannen!! Det var så roligt att se Karin och Tim i spåret. Det var så tjusigt och säkert och jag kunde passa på att ställa frågor varför han gjorde si eller så, återigen; väldigt lärorikt :)

Tack fina vännen, för en kanondag men våra grymma hundar!


Igång

 

Då så har vi kört igång med lite agility. Utepremiären var i torsdags och det gick skit. Nosen i backen eller på hindren heeeela tiden... Kan bara ha varit så att en löptik hade varit där och spökat med sin doft. Det var iaf bara att packa ihop och åka hem, fanns inget annat att göra...

Var även upp med Åsa och Gimli i fredags kväll. Kul kul. Körde bara småsaker med Morgan, och Gimli som är nybörjare på agility fick köra tunnlar och hoppa lite smått.

Igår var jag och Morgan upp och tränade med Katta och Boris. Vi körde två banor och det gick så himla, himla bra. Morgan var jättetaggad och gjorde allt som han skulle. Han var så snabb att jag en utav gångerna inte hann med på ett ställe... :P Härligt värre!!

Till veckan blir det mer agility :)


RSS 2.0