Två till

Ja då är jag och Morgan anmälda till två till tävlingar. Känns bra att komma ut på några till faktiskt, trots att jag säkerligen även dom gångerna kommer att vara sjukligt nervös, då är det ju inte på hemmaplan heller... :O
Sen så blir det ju KM lite längre fram i höst som jag gärna vill att vi ska vara med i, så jag hoppas att jag inte jobbar då ;P

I måndags var vi och tränade lite. Slalom är ju det som vi måste nöta. Bättre och säkrare ingångar är ju det viktigaste för farten i slalomen har Morgan.

 
Slalomträning


Kossor

Igår var vi till mormor tillsammans med mamma, syrran och Tristan. Bakom mormors hus går superfina kossor och vi var ju såklart tvugna att gå och säga hej.


Dom söta kossorna blev nyfikna när vi kom och dom tyckte att Morgan
var mest spännande faktiskt ;P


Så gick det

Då är helgens 2-dagarstävling över. Ska försöka att sammanfatta loppen kort.

Dag 1

Agility1: Jag var supernervös, trodde jag skulle kräkas innan start. Genom min nervositet fick Morgan övertaget och rymde från banan redan efter det femte hindret. Banan var svår och jag visste att just efter hinder nr 5 så skulle jag behöva kliva in och fånga upp honom, vilket jag också gjorde med Morgan är ju en tuffing så han drog från banan ändå... Alltså, diskad så det smäller om det.

Hopp1: Jag var inte lika nervös i det här loppet, lite pirrig bara och jag visste vad jag skulle behöva ändra på och det funkade rätt bra. Morgan tänkte sticka men jag lyckades kalla tillbaka honom, det som då hände var att Morgan på vägen tillbaka till mej hoppade ett hinder från fel håll och därmed blev det en disk. Vi sprang klart banan ändå och så blev det knas på yttligare ett ställe, men förutom disken och den andra missen så är jag nöjd med loppet.

Dag 2

Agility1: Jag var sjukt nervös även den här morgonen och när vi kom på plats och jag fick se att jag och Morgan var först ut i startfältet så blev det inte bättre... Men men, på banvandringen så kände jag att det var en jätterolig bana och att vi skulle kunna klara den, om bara Morgan höll sej på banan. Och det gjorde han. Jag hade tagit lärdom från dagen innan och visste nu hur jag skulle hantera Morgan på ett bra sätt ute på banan, jag var bestämd och pratade med honom heeela tiden, på slutet var jag helt färdig i rösten... Loppet gick över förväntan, helt fantastiskt trots att vi åkte på en disk även i det här loppet. Jag surrade till det vid ett byte och därmed blev Morgan förvirrad och det blev knas vid däcket alldeles på slutet. Måste också tillägga att 12 av 16 diskade sej i den här klassen, alltså endast 4 st som klarade det och det var vid däcket dom allra flesta åkte dit. Men som sagt, ett kanonbra lopp!!

Hopp1: Inför det här loppet kände jag mej ganska lugn, det var en rolig och lite lagomt klurig bana klassmässigt. Jag och Morgan körde på för allt vad vi hade och jag släppte honom inte för en sekund då jag inte ville ge honom chans att rymma. Det här loppet kom att bli vårt bästa tävlingslopp någonsin (hittills). Jag är så himla stolt över Morgan som kämpade så bra. Vi slutade med fem fel, Morgan hoppade över en pinne i slalomen så vi fick ta slalomen från början. Men vad gör det?? Jag var alldeles uppe bland moln efter det här loppet, så himla underbart att sätta ett lopp utan disk den här helgen.



Kortfattat...? Jaja, jag gjorde mitt bästa.

Målet dom här tävlingsdagarna var att Morgan skulle hålla sej till banan och inte rymma och jag är supernöjd trots lite missar här och där som resulterade i diskningar. Det är viktigt att också kunna plocka ut det som är bra för trots att man råkar göra något knas så kan det verkligen vara skitbra tävlingslopp!!
Vi har haft en rolig och lärorik helg och snart ska vi anmäla oss till nästa tävling, lika bra att köra på nu när man kommit igång. Och extra kul känns det ju att anmäla sej efter en dag som denna när man har sådan lyckokänsla.


Tävling


I helgen är det dags. Två-dagars tävling. Årets första.
Gaaaah, jag kommer att kräkas av nervositet.
Jag har sagt till Morgan, att om han bara håller sej på banan så ska han få sjukt många köttbullar.
Känns jobbigt att våra träningskompisar inte kommer att kunna tävla, då hunden skadade sej igår...
Men hundens matte kommer att finnas där vilket känns bra ändå för jag behöver verkligen hennes stöd, och skönt att ha någon att bolla med när man går banan.
Håll tummarna för mej och Morgan nu!!
Tävlingsupdate kommer förhoppningsvis efter söndagens tävling.


Apportering

Igår tränade jag och Morgan lite lydnad mellan ösregnen och duggregnen... Jag hade verkligen bestämt att vi skulle träna lydnad och är glad att vi körde lite trots regnet eftersom lydnaden har kommit i skymundan bakom agilityn nu senaste tiden...

Jag satte på mej mina nya gore-tex, regnjacka, packade korv, klicker och apportbock och sedan började vi med linförighet vilket gick sådär till en början och bättre sen då matte hade fixat till den lite bylsiga jackan som störde honom... :P
Inkallningen gick superbra!!! Kanonbra fart och Morgan satte sej i perfekt fotposition.
Apporteringen var huvudmomentet att träna igår. Det var lite ringrostigt i början, han höll den snett och släppte apportbocken för tidigt, men sen kom Morgan igång! Vi tränade mest på apporteringen i LK1 (såklart) men sedan fick han även hämta apportbocken, jag kastade den dock nära eftersom det var så längesedan vi hade tränat det.
När vi ändå höll på så körde vi läggande under gång ett par gånger, inte lika snabba ligg som vanligt. Men jag måste ju ändå säga att Morgan kämpade på bra i det blöta vädret!! Lillpärlan ♥


Jag bad husse som kom förbi att fota lite linförighet samt
inkallning men inte blev det några bilder tagna inte...
Fick försöka att fota apporteringen själv. Gick, som synes, sådär... :P


Bös på huvudet

När man är liten och lurvig så kan allt möjligt fastna i pälsen...
Igår när jag, Morgan, syrran och Trisse var på långprommis så satte sej Morgan plötsligt och jag fattade inte vad han hade för sej... Men sen såg vi att en liten tistelboll eller nåt hade fastnat på hans huvud. Haha! Det såg så roligt ut och vi kunde inte låta bli att skratta, stackarn. Från början hade den väl fastnat på benet eller så, och när han skulle ta bort den så hamnade på huvudet ist... Morgan märkte dock inte att den satt på huvudet så jag var bara tvungen att snabba mej att fota... Elaka matte... :P

 

 


I svampskogen

I början av veckan fick Morgan bo med mattes mamma, P-A & katterna medans matte och husse var på en liten minitripp. Det gick som vanligt bra mellan Morgan och katterna. Dom har respekt för varandra. Den ena katten, Molly, är lite blyg för Morgan men det går bättre och bättre och det är så himla roligt. Den här gången sov dom till och med tillsammans. Det är stort!! =D




Den här bilden fick jag i ett mms av mamma när hon och Morgan var ute i svampskogen :)





För er som läste förra inlägget om Morgans kompis, Nero, så måste jag ju såklart berätta att han fick komma hem från djursjukhuset i tisdags! :)

 


Till Nero-Hero


Krya på dej kompis, så att du får komma hem från sjukhuset och så att vi kan leka snart!!!
Pussilipuss från Morgan


RSS 2.0