Minitripp

Idag har vi varit en snabbis i Järvsö. Jimmi skulle dit och kolla på mc-grejer då det är öppet hus på Järvsö cykel och motor i helgen, snart är mc-säsongen igång. Jaja, jag och Morgan hängde på fast istället för att kolla på motorcykelgrejer så tog vi oss en prommis till Stenegård och sen tillbaka, inte så dåligt :)


På bron som går över Ljusnan, i Järvsö


Soffpotatisar

 

Mys med husse i soffan :)

 


Lite lydnad

Fick för mej att jag skulle ut och spåra med Morgan idag, dock ej med klöv utan köttbulle eftersom det var en impulsgrej. Så jag packade väskan och Morgan som fattade vad som var på g blev jätteladdad. Vi åkte ut i skogen och vad ser jag, jo att det är alldeles för mycket snö kvar... :/ Så det gick verkligen inte... Men eftersom jag hade tänkt att åka ner till Långnäs för att träna lydnad medans spåret låg till sej så hade jag packat med köttbullar som skulle räcka även till träningen, sicken tur.

Kul att träna lite lydnad igen. Morgan var jättesugen trots mycket störning där nere :) Vi tränade nästan bara linförighet och sen så körde vi lite annat skoj; stanna kvar, hoppa upp på olika saker med mera :)


SM-final




Har Morgan en knasig matte eller har han? Jag veeet...
Imorn spelar Bollnäs SM-final i bandy, det är ju SÅ himla stort att man blir rörd varje gång man tänker på det. En sån här gång måste man ju få stajla hunden lite granna i supportermundering, eller hur?! ;P Och är han inte söt så säg!!! ♥

3 år

Idag fyller min älskade Morgan tre år. Galet vad fort tiden har gått. Tre år. Ändå känns det som om att man alltid har haft honom.

Tänk att vi hade sådan tur som fick en sådan underbar hund, och när man har en sådan hund som Morgan är det lätt att förstå varför rasen cairnterrier kallas för världens bästa kompis ♥

Lite bilder från idag:




Sovplats

Morgan är så söt, han hittar verkligen bra sovplatser överallt :)
Igår var det på min jacka som jag slängde på govet direkt när jag kom in och när jag sedan skulle hänga upp den så låg ju sötnöten där (så jackan fick ligga kvar en stund till) ♥ Bortskämd hund va? Men han såg ju ut att ha det så bra där ;P


Skidtur

Igår fick Morgan för första gången följa med på skidtur då jag och mamma var ut. Det är ju inte alldeles lätt att hitta bra ställen att åka på där även hunden kan följa...

Det var jätteroligt att ha med Morgan i spåret och han tyckte också det var skoj, dock var det liiite tok i början. Han visste ju varken hur han skulle bete sej eller vad som förväntades av honom när matte stog på såna där konstiga långa saker och så tyckte han att stavarna var lite läskiga, men efter lite trassel och tok så gick det skitbra och vi fixade det ;)

Nu när jag vet att det funkar så blir det fler turer där Morgan kan följa :)



I skogen

Gårdagen spenderades i skogen tillsammans med Emmelie och Nellie. Nellie och Morgan hade inte träffats tidigare så det var skoj. Hundarna funkade kalas med varandra, så jäkla roligt!

Vi hade med oss fika till mattarna och korv till hundarna. Det var så underbart att det nästan var svårt att dra sej därifrån. Men men, när solen börjar dra sej neråt är det liksom dags... :P

Slänger in några bilder!




Attack

När det som inte får hända, händer.
Rädsla, ilska, oro. Ja alla möjliga känslor bubblar upp på en och samma gång och dessutom blir man chockad.

Igår blev Tim attackerad. Av fyra andra hundar.
Fyra stora hundar på Tim, en liten sheltie.

Jag blev så ledsen, upprörd, förbannad och chockad när Karin berättade.
Det var ju bara en vecka sedan min hund råkade ut för ett påhopp också så det är inte alls svårt för mej att sätta mej in i Karins sits. Jag blev ju helt förkrossad över att min älskade hund kanske var skadad. Min pälskling klarade sej med ett blåmärke och lite hälta. Hunden som var på Morgan verkade mest ha haft ett busryck som gick överstyr... Alltså en lekgrej av en unghund, som tur var. Tankarna på vad som kunde ha hänt om det varit en ilsken hund ploppade såklart också upp... Nä usch.

Det Tim råkade ut för var verkligen ett ursinnesdåd. Läs Karins berättelse här. Fruktansvärt.

Vi tänker massor på Tim och Karin plus Karins mamma som fick se och höra det hemska. Det är något man adrig glömmer och man kommer att bära det med sej i alla möjliga situationer och i möten med andra okända hundar.


Våra kära hundar, min Morgan & Karins Tim
♥♥♥


Ingen skidtur

Klev upp i morse. Yeah, strålande sol!! Bestämde mej genast för att det skulle bli en tur i spåret med Morgan. Meeen, när vi kom ut på morgonprommisen så ångrade jag mej på en gång om den där skidturen... För mycket blåst... Men det får väl bli en annan dag då =)

När det inte blidde nån skidtur så åkte vi till stallet och gjorde klart. Gick snabbare än någonsin idag tror jag. Morgan var mest ute och busade lite, spanade på hästarna och käkade lite skit...

När vi var färdiga i stallet tog vi oss en skön långpromenad, fast det blåste ju lite för mycket här och där... På vissa ställen blev det liksom lä och då var det verkligen kanonhärligt att få känna solens strålar värma :)

Ikväll blire lite trixträning innan vi får lite besök. Har faktiskt varit lite dålig med att träna in det nya tricket på senaste tiden men snart så kan han det galant, lille Morgan =)



Blåsigt åt sötnöten


RSS 2.0